ID: 10794
Een hart vol truffels (Georges Renoy/Luigi Ciciriello)
€4,00
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Een hart vol truffels (Georges Renoy/Luigi Ciciriello)
192 blz. 34 x 25 cm.
Gebonden met stofomslag in nieuwstaat
Gezien de hoge verzendkosten bij verzending via Post.NL of DHL naar klanten thuis en mijn tevredenheid over verzending via DPD verzend ik in principe alleen naar een DPD-punt bij u in de buurt ( IN NEDERLAND) (verzendkosten bedragen dan € 4.00).
Voor die € 4.00 verzendkosten kunt u voor 10 kilo boeken,CDS en DVDs bestellen, misschien vindt u nog iets interessants.
Luigi Ciciriello is een sympathieke en mediagenieke Italiaan. Hij leerde in België het vak bij de grote Abel Bernard van taurant La Cravache d'Or, dat in de jaren zeventig tot het kransje van de vijf beste Brusselse restaurants mocht gerekend worden. Ciciriello heeft nu een boek samengesteld dat iedereen met interesse voor de mysterieuze wereld van de truffel zal aanspreken. Hij werkte ervoor samen met zijn vriend Georges Renoy, die al enkele gastronomische boeken op zijn naam heeft.
'Een hart voor Truffels' omvat vier delen. Het eerste beschrijft de geschiedenis van de truffel. Die gaat van de Grieken en de Romeinen, over Frans de Eerste, Catharina de Medici, Louis XIV, Brillat-Savarin en Casanova tot de peetvaders van de truffel, de Italiaan Urbani en de Fransman Pebeyre, die een belangrijke handelsactiviteit rond het product ontwikkelden. Op die handelsactiviteit gaat het tweede deel van het boek verder in. In een derde deel vertelt Ciciriello zijn levensverhaal, en natuurlijk ook dat van zijn restaurant.
Het laatste deel, en dat is niet het minst spectaculaire, biedt enkele recepten met truffels. De truffel treedt daarin niet op als begeleider, maar als dirigent van enkele unieke smaaksymfonieën, die ons inziens de meeste truffelsceptici van mening kunnen doen veranderen. Zo zijn er de zwarte melanosporumtruffel à la croque-au-sel met truffelboteren soldaatjes, een pannetje van wilde champignons en tagliarini met eendenleverboter en truffels, een dambord van rauwe sint-jacobsoesters en rauwe truffels, lauwe olijfolie met truffelnat en basilicum, of lauwwarme Bretoense oesters op Florentijnse wijze (met wat spinazie), champagneboter en geraspte rauwe truffels.
Enkele van deze schotels proefden we al, en ze kunnen de Michelin-ster zeker rechtvaardigen. Zeuren over de hoge rekening is in zo'n geval niet meer echt op zijn plaats. (Met het evenwichtige truffelmenu kan de schade trouwens beperkt worden.)
Een bespreking van het boek zou onvolledig zijn zonder de nadruk te leggen op de uitstekende Nederlandse vertaling van de hand van Wim Nicolaï. Veel gastronieboeken worden slecht of gewoonweg niet vertaald. Luigi Ciciriello heeft ingezien dat in het noorden van België minstens evenveel truffelliefhebbers en restaurantbezoekers zitten als in de rest van het land.
192 blz. 34 x 25 cm.
Gebonden met stofomslag in nieuwstaat
Gezien de hoge verzendkosten bij verzending via Post.NL of DHL naar klanten thuis en mijn tevredenheid over verzending via DPD verzend ik in principe alleen naar een DPD-punt bij u in de buurt ( IN NEDERLAND) (verzendkosten bedragen dan € 4.00).
Voor die € 4.00 verzendkosten kunt u voor 10 kilo boeken,CDS en DVDs bestellen, misschien vindt u nog iets interessants.
Luigi Ciciriello is een sympathieke en mediagenieke Italiaan. Hij leerde in België het vak bij de grote Abel Bernard van taurant La Cravache d'Or, dat in de jaren zeventig tot het kransje van de vijf beste Brusselse restaurants mocht gerekend worden. Ciciriello heeft nu een boek samengesteld dat iedereen met interesse voor de mysterieuze wereld van de truffel zal aanspreken. Hij werkte ervoor samen met zijn vriend Georges Renoy, die al enkele gastronomische boeken op zijn naam heeft.
'Een hart voor Truffels' omvat vier delen. Het eerste beschrijft de geschiedenis van de truffel. Die gaat van de Grieken en de Romeinen, over Frans de Eerste, Catharina de Medici, Louis XIV, Brillat-Savarin en Casanova tot de peetvaders van de truffel, de Italiaan Urbani en de Fransman Pebeyre, die een belangrijke handelsactiviteit rond het product ontwikkelden. Op die handelsactiviteit gaat het tweede deel van het boek verder in. In een derde deel vertelt Ciciriello zijn levensverhaal, en natuurlijk ook dat van zijn restaurant.
Het laatste deel, en dat is niet het minst spectaculaire, biedt enkele recepten met truffels. De truffel treedt daarin niet op als begeleider, maar als dirigent van enkele unieke smaaksymfonieën, die ons inziens de meeste truffelsceptici van mening kunnen doen veranderen. Zo zijn er de zwarte melanosporumtruffel à la croque-au-sel met truffelboteren soldaatjes, een pannetje van wilde champignons en tagliarini met eendenleverboter en truffels, een dambord van rauwe sint-jacobsoesters en rauwe truffels, lauwe olijfolie met truffelnat en basilicum, of lauwwarme Bretoense oesters op Florentijnse wijze (met wat spinazie), champagneboter en geraspte rauwe truffels.
Enkele van deze schotels proefden we al, en ze kunnen de Michelin-ster zeker rechtvaardigen. Zeuren over de hoge rekening is in zo'n geval niet meer echt op zijn plaats. (Met het evenwichtige truffelmenu kan de schade trouwens beperkt worden.)
Een bespreking van het boek zou onvolledig zijn zonder de nadruk te leggen op de uitstekende Nederlandse vertaling van de hand van Wim Nicolaï. Veel gastronieboeken worden slecht of gewoonweg niet vertaald. Luigi Ciciriello heeft ingezien dat in het noorden van België minstens evenveel truffelliefhebbers en restaurantbezoekers zitten als in de rest van het land.